Az MSZP újabb szöget ver saját koporsójába

Hírek
A hamarosan mikropárttá zsugorodó MSZP láthatóan az önsorsrontás nagymestere. Hétfői sajtótájékoztatójukon bejelentették, hogy a Párbeszéddel közösen indulnak a jövő májusi EP-választáson. Vajon Karácsony Gergely személyes varázsa vagy a szocialisták inkompetenciája áll a háttérben?  

Az MSZP a Párbeszéddel karöltve fog neki az európai parlamenti választásnak. A szocialisták önsorsrontó attitűdje nem új keletű, emlékezhetünk a 2014-es országgyűlési választásokra, ahol a saját hátukon vitték be Gyurcsányt a Parlamentbe, aláírva ezzel saját halálos ítéletüket.

A kimutathatatlan támogatottsággal rendelkező Párbeszéddel való közösködés a 2018-as kampányban szükségszerű volt ugyan, de az EP-választáson más okok állhatnak a háttérben. Az MSZP Botka László miniszterelnök-jelöltségével kitörni készült inkompetens szerepéből. Botka például bejelentette: nem hajlandó Gyurcsánnyal együttműködni, ám végül ez lett a veszte. A korábbi miniszterelnök pártján állók megpuccsolták. Valakit elő kellett rángatni, így esett a választás Karácsony Gergelyre.

Az MSZP folyamatos fiatalítási programja sorozatosan kudarcba fullad, nem képesek új generációt kinevelni, ezért fognak össze a szélsőbalos mikropárttal. Az EP-választáson történő összefogás ugyanazt fogja jelenteni az MSZP számára, mint a ’14-es összefogás a DK-val: újabb szög a saját koporsójukba.

Borítófotó: Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke (j) és Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnök-frakcióvezetője

Ezek is érdekelhetnek

További híreink