Az MSZP egy balekpárt

Hírek
Egy képviselője lesz az MSZP-nek az Európai Parlamentben?  

Jelenleg épp az elfogadott EP-lista verte ki a biztosítékot a szociknál. A 2014-ben Ujhelyi István és Szanyi Tibor személyében elég “erős” duót kiküldő MSZP most inkább egy képviselői helyre számíthat az Európai Parlamentben.

Bizony, mert a másikuk párbeszédes lesz.

Miközben a szavazótábor egyre kisebb, a szocik még inkább maguk alatt vágják a fát: az 1990 óta leggyengébb választási eredményt produkálva bevitték a hátukon a parlamentbe a Párbeszéd névre hallgató mikroszkóppal is alig felfedezhető Karácsony-pártot. Májusban, az EP-választáson úgy tűnik, ugyanezt a saját kádereiket tovább nyíró politikát választják. Jávor Benedeknek még helyet kell szorítani a brüsszeli fapados gépen, de ehhez Szanyi Tibort először még le kell szállíttatni onnan.

A tülekedés nem véletlenül lett ilyen nagy a bejutó pozíció(k)ért. Tóth Bertalan pártelnök csak azért kerülhetett a lista élére, hogy ne legyen nagy gáz a kampányban: Ujhelyi és Szanyi az utóbbi években annyira megutálták egymást, hogy még azt sem tartották kizártnak az MSZP-ben, hogy lázadásra készülnek.

Tóth tehát a békekötés záloga lett, de még a Jávor nélküli névsor is kiverte a biztosítékot az MSZP-ben. Mi lesz itt, ha Benedek is bejelentkezik a harmadik helyre? Van tehát még egy kör a buliból, ugyanis Szanyi bizonyosan nem fogja hagyni, hogy egy Jávor “kicsesszen” vele.

Az a Jávor, aki az Európai Parlamentben nem is a szocialisták, hanem a zöldek frakciójába szeretne majd beülni. Így Ujhelyi maradhat tehát az egyetlen magyar elvtárs a nemzetközi munkásmozgalomban.

Még hogy az MSZP nem balekpárt?

Boríókép: MTI

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink