Az MKB készen áll a vállalati termékek bevezetésére

Hírek Figyelo.hu

Az MKB Bank a gazdaság újraindítása érdekében tett kormányzati erőfeszítésekkel összhangban, a magyar vállalatok támogatására létrehozott finanszírozási programokon keresztül támogatja ügyfeleit – áll az MKB Bank közleményében.

Az április 7-i kormányzati bejelentés egyik fő célja a vállalatok finanszírozása. A kormány 2000 milliárd forint összegű kedvezményes hitellel támogatja a vállalati szektort, amelyhez

több mint 500 milliárd forint értékben társul állami garancia.

A gazdaság újraindítása érdekében létrehozott programokban több, az MKB Bankkal hagyományosan együttműködő szervezet is kinyilvánította támogató szándékát, így várhatóan mind forrás, mind pedig biztosítéki oldalról is a korábbiaknál kedvezőbb feltételek mellett kerülhet sor a finanszírozásra.

A Magyar Nemzeti Bank a kormányzati támogatott hiteleken felül 1500 milliárd forint keretösszegű NHP Hajrá programot indított, amely a kis- és középvállalatok számára –

akár 20 éves futamidővel – kínál minden eddiginél kedvezőbb forrás mellett különböző hitelkonstrukciókat, legfeljebb 20 milliárd forint összegben.

„Az MKB Bank megteszi a kormányzati és MNB támogatott hitelprogram indulásához szükséges előkészületeket annak érdekében, hogy a mostani nehéz időszakban – az új finanszírozási lehetőségen keresztül is – segítse ügyfeleit. A Bank nyitott minden olyan új megoldásra, amely a pénzügyi stabilitás megőrzésében és az innovatív elképzelések megvalósításában támogatja a hazai vállalati szektort” – mondta el Ginzer Ildikó, Üzleti Vezérigazgató-helyettes, MKB Bank Nyrt.

.

Borítókép: TierneyMJ, PuzzlePix/Shutterstock

További híreink