Az LMBTQ-lobbi megfertőzte a vidéki Amerika kedvenc sportját is

Hírek
Bár nem az Egyesült Államokból ered, s nem is az amerikaiak a legjobbak benne, mégis mindenki a tengerentúli nagyhatalomra asszociál, ha meghallja a rodeó kifejezést. A vidéki, főképp déli államokban közkedvelt sportot azonban elérte az LMBTQ-őrület.

A rodeó eredetileg Mexikóból származik, jelentése: „kört alkotni, körbe állni”. Régebben a vad bikákon ülő férfiakat körbeállták, innen ered az elnevezés. Amerikában is nagy hagyománya van a látványos sportnak, több ezren kíváncsiak élőben az ember és az állat – amúgy fájdalommentes – küzdelmére.

Azonban a klasszikus déli identitás részévé fejlődött sportot is elérte az utóbbi időben az LMBTQ-őrület. A BBC videóriportban számolt be a Texasban rendezett meleg rodeóról, ahol homoszexuális férfiak ülnek fel a bikára.

A rendezvényen természetesen nem maradhatnak el a szivárványos zászlók és a rózsaszín felsős, cowboykalapos férfiak sem. Az egyelőre nem túl sok embert vonzó rodeón a meleg versenyzők beszéltek az őket ért diszkriminációról.

Látható tehát, hogy az LMBTQ-lobbi mindenhova megpróbál beférkőzni, a nagyvárosi élet után Amerika vidéki részét is el akarja foglalni. A főképp konzervatív férfiak körében divatos sport életébe is megpróbálnak helyet követelni maguknak. Micsoda progresszió ez kérem, micsoda haladás!

Borítófotó: PuzzlePix / Danny Raustadt, Dreamstime