Az ISIS propaganda videóban buzdítja az amerikai iszlamistákat a fegyvervásárlásra

Hírek
A napokban került fel a világhálóra egy az Iszlám Állam által készített propaganda videó, amelyben a terrorszervezet egyik harcosa Donald Trumpot fenyegeti, és az amerikai iszlamistákat arra biztatja, éljenek vissza az ottani liberális fegyverszabályozással.

A videón látható Abu Salih al-Amriki “mozgalmi névre” hallgató terrorista arról beszél, hogy Trump háborúja az iszlámmal sebezhetőbbé tette Amerikát a terrortámadásokkal szemben. “A te háborúd az iszlámmal szemben, csak még sebezhetővé tette a szülőfölded, a társadalmatok pedig káoszba zuhan” – mondja al-Amriki Trumpnak – a Daily Mail című brit hírportál szerint – New York környéki akcentussal.

“Éljetek a lehetőséggel, hogy könnyen juthattok puskához vagy pisztolyhoz Amerikában!” – szólt az ISIS harcosa az Amerikában megbúvó harcostársaihoz, akiket arra ösztönzött, hogy hajtsanak végre támadásokat megszerzett fegyvereikkel.

“Szórjátok meg golyóval a hitetleneket, hogy még jobban féljenek a muszlimoktól, és továbbra is felfedjék az iszlámmal szembeni gyűlöletüket” – teszi hozzá.

A terrorista valódi kiléte egyelőre nem ismert, de gyaníthatóan harcedzett férfiról van szó, hiszen a felvételen jól látható, hogy az egyik lába hiányzik, ami lehet, hogy épp “Trump iszlámmal szemben indított háborújában” veszett oda.

Borítókép forrása: dailymail.com

Ezek is érdekelhetnek

További híreink