Az ingyenes tömegközlekedést márciustól vezethetik be

Hírek
Nemcsak a 14 éven aluliak használhatnák ingyen a közösségi közlekedést Magyarországon, hanem a közalkalmazottak és a hátrányos helyzetűek is.

Kedden, azaz ma terjeszti a kormány elé Lázár János az ingyenes utazásról szóló javaslatát – egyebek mellett erről is szó esett az építési és közlekedési miniszter Blikknek adott interjújában.

A szándék már hetek óta ismert, akkor a Világgazdaság írt a koncepcióról. Eredetileg úgy terjedt el a köztudatban, hogy a 14 éven aluliaknak nem kell majd fizetniük a MÁV és a Volán járatain. Azonban idővel kiderült, ennél sokkal többről van szó, és Lázár János most világossá tette, hogy

a gyerekek mellett a közalkalmazottak és a hátrányos helyzetűek is korlátlanul használhatják majd a tömegközlekedést.

Az ötlet még nem végleges, a tárcavezető erről is nyíltan beszélt. Mint mondta, az önkormányzatokkal kell megbeszélni, tudják-e az ingyenességet biztosítani. Eddig azt sem lehetett tudni, mikortól léphet életbe az intézkedés, de a miniszter most erre is kitért. Jelezte, a terv az, hogy a 14 év alattiak március 1-jétől már ingyen utazhassanak. Hogy ez a határidő él-e a közalkalmazottak és a hátrányos helyzetűek esetében is, az nem egyértelmű, de az elmondottakból úgy tűnt, hogy rájuk talán egy későbbi, meg nem nevezett időpont vonatkozna.

A cikk a Világgazdaság oldalán folytatódik

Fotó: Lázár János / Facebook

Ezek is érdekelhetnek

További híreink