Az ingatlanfejlesztési projektek a gazdasági növekedés hajtóereje

Hírek Figyelo.hu

Növekvő érdeklődés övezi a nemzetközi piacokon a magyar fejlesztéseket, mert az ország stabil és jövedelmező hátteret biztosít a befektetőknek, uniós átlag felett bővülő gazdasági teljesítmény mellett – írja a Világgazdaság.

Magyarországon rekordarányú, 26 százalék az állami finanszírozású ingatlanfejlesztések részesedése. A projektek a gazdasági növekedés hajtóerejét adják, ezért is fontos a tervezett és a folyamatban lévő fejlesztéseket a világ első számú ingatlanszakmai kiállításán, a cannes-i MIPIM-en bemutatni.

Az idei kiállítási csomagba került fejlesztések értéke eléri az ötmilliárd eurót

– közölték a Világgazdasággal a Magyarország-Budapest stand szervezői, a Nemzeti Befektetési Ügynökség, a Budapest Fejlesztési Központ, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület és a Liget Budapest Projekt illetékesei.

A márciusi MIPIM-re összeállított beruházáscsomagról érdeklődésünkre azt közölték, hogy abban az ország tőkevonzó képességét fokozó kiemelt kormányzati fejlesztések és világszínvonalú magánberuházások szerepelnek.

A Budapesten, Debrecenben, Szegeden és Miskolcon megvalósuló és tervezett projektekre bőven lehet kereslet, hiszen tavaly is rekordértékű,

több mint 1,7 milliárd eurónyi ingatlanbefektetés érkezett Magyarországra.

Már minden megyébe jutott beruházás, a rangsorban pedig Budapest és Pest megye mögé felzárkózott Komárom-Esztergom megye.

Az ingatlanbefektetési piac hangulata már négy éve bőven és tartósan a válság előtti szint feletti bizalmat tükrözi – hangsúlyozta Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke. Kiemelten fontos, hogy a külföldiek mellett a tőkeerős magyarországi befektetők továbbra is rendkívül aktívak, tavaly az utolsó negyedévben a teljes volumen 90 százalékát adták, éves szinten pedig a 74 százalékát.

.

Borítókép: Dmitry Guzhanin, PuzzlePix/Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink