Az infláció nyomában: egy lépéssel közelebb az egy számjegyű alapkamathoz

Hírek
Október után ismét 75 bázisponttal csökkentette az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa a keddi kamatdöntő ülésén, így a ráta még közelebb került az egy számjegyű alapkamathoz: 11,50 százalék lett.

Október után ismét 75 bázisponttal 11,50 százalékra csökkentette az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa a keddi kamatdöntő ülésén, amelyet a forint elmúlt hetekben látott erősödése mellett a beérkező kedvező gazdasági adatok – mint az egy számjegyű infláció – is támogatnak.

Nincs meglepetés, a piac ismétlésre számít
A 75 bázispontos csökkenés már csak azért sem meglepetés, mert az MNB alelnöke, Virág Barnabás már utalt erre néhány napja egy budapesti konferencián. Hangsúlyozta: az erőteljes dezinfláció és az ország sérülékenységének csökkenése lehetővé teszi, hogy a központi bank az alapkamat csökkentését folytassa a következő hónapokban.

A piac jelenleg arra számít, hogy decemberben megismétlődik a 75 bázispontos csökkenés, kérdés, hogy erre tesz-e majd utalást a bejelentést követő tájékoztatón Virág.

A cikk teljes terjedelemben a Világgazdaság oldalán olvasható

Virág Barnabás váltja Patait a BÉT élén – Erről itt olvashat

 

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink