Az INA-pakettről tárgyal a Mol

Hírek figyelo.hu
Tomislav Coric horvát gazdasági és fejlesztési miniszter pénteken Budapesten ült tárgyalóasztalhoz a magyar olajtársaság vezérigazgatójával. A Mol hivatalosan továbbra sem erősítette meg az egyeztetésekről szóló híreket.

A Mol INA-ban meglévő 49,1 százalékos tulajdonrészének lehetséges visszavásárlásáról tárgyalt pénteken Budapesten Tomislav Coric horvát gazdasági és fejlesztési miniszter a magyar olajtársaság képviselőivel – derül ki a zágrábi kabinet közleményéből.

Tomislav Coric minisztert a horvátokat tanácsadóként segítő Lazard pénzügyi csoport képviselője is elkísérte a magyar fővárosba, ahol előbb Szijjártó Péter külügyminiszterrel tárgyalt energetikai együttműködési lehetőségekről, majd Molnár Józseffel, a Mol csoport vezérigazgatójával folytatott megbeszélést

az esetleges részvény-visszavásárlás kereteiről, valamint a júniusi, zágrábi tárgyalások folytatásáról

– idézi a közleményt a Hina horvát hírügynökség. A horvátok ezzel hivatalosan is elismerték, hogy zajlanak a Mol és a horvát kormány közötti egyeztetések, amelyek célja, hogy a horvát állam visszaszerezze az irányító többséget az INA felett. A Világgazdaság megkereste a Molt is, de nem kaptak választ az olajtársaságtól, amely továbbra sem erősítette meg a tárgyalások tényét.

A Lazard júniusban adta át a horvát kabinetnek az INA átvilágításáról készített előzetes elemzését, szeptemberben pedig a horvát olajtársaság értékbecslését is tartalmazó, végleges anyag is a kormány asztalára került.

A helyi sajtó szerint már júniusban Zágrábban is egyeztetett a lehetséges tranzakcióról Tomislav Coric és Molnár József, ám a Mol képviselője ezt akkor cáfolta.

A teljes cikket a VG.hu-n olvashatja

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetnek

További híreink