Az igazmondó Juhász esete a Momentummal

Hírek
Állítsuk meg a nemzet mészárosait! Ez a címe Juhász Béla Róbert Youtube videójának.  

A Momentum Vác videómegosztó csatornáján közzétett mozgóképes jegyzetben arról szól a vlogger, hogy Magyarország kormánya nem magyar városok, például Vác felújítására költi az adóforintokat, hanem erdélyi romos templomok renoválására.

Ahelyett, hogy az unalomig hallgatott, külhonba szakadt honfitársaink elleni uszítást értékelném, vázlatosan ismerkedjünk meg Juhász Béla Róberttel, miként magát a videón nevezi: az igazmondó juhásszal.

Az igazmondó Sződliget polgármestere. Az egykori MDF-es a Tiszta Forrás nevet viselő szövetség jelöltjeként indult és nyert először 2010-ben, majd négy esztendőre rá ismét. Időközben a település teljes képviselőtestületét a Tiszta Forrás tagjai adják. Tavaly januárban apolgi.blog-ján a polgi feltette a kérdést: „Vajon a mi civil szervezetünk, a Tiszta Forrás Szövetség is rajta van a halállistán?”

Kérdésére bennem is felötlött egy kérdés: talán George Soros támogatja a sződligeti NGO-t? Mert bár lokálpatrióta civil szervezetnek mondja magát a Tiszta Forrás, azért nyíltan politizál. Ezért non-governmental organization, azaz nem kormányzati szervezet a szabatos megnevezése.
A polgi saját kérdésére adott válaszából kiderül, nem Soros miatt kell aggódniuk, mert, mint írja: „Mi a bűnünk? Egy 5000 lelkes Pest megyei településen kétszer elkentük a fidesz száját az önkormányzati választáson”. Vagyis a büszkeségében súlyosan sértett polgári szövetség bosszút áll a sződligeti nem-kormányzatiakon.
 
 
A bosszú elmaradt.
A polgi minap újabb gazságra lett figyelmes. Bejegyzésének ezt a címet adta: Erdélynek azonnal, Magyarországnak egy évtized múlva ad pénzt a kormány? 
 
És itt, engedve a rondóformának, visszatértünk kezdetünk kezdetéhez, a Youtube videóhoz, amely pont akkor került fel a világhálóra, amikor az apolgi.blog bejegyzés, de már a Momentumos kampány részeként. Juhász, az igazmondó a pillanat párt váci országgyűlési képviselőjelöltje.
 
2014 óta polgármester nem lehet parlamenti képviselő. Mivel az önkormányzati és az országgyűlési választás közt egy esztendő telik el, ezért Juhász Béla Róbert próbálkozhat, vagy a Momentum próbálkozhat vele. Ha átbukik a parlamenti küszöbön, akkor ágyő Sződliget! Amennyiben nem sikerül kellő számú voksot összegründolni, újólag elindulhat a polgármesteri székért. Győzelem esetén legalább nem kell megváltoztatnia blogjának címét avoltpolgi-ra.
 
Élek a gyanúperrel, hogy igazmondó jól tudja, a Momentumnak semmi esélye, ezért vállalja az országos megmérettetést. Hisz bizonnyal nem óhajt hátat fordítani a Tiszta Forrásnak és Sződligetnek. De erről magyarázkodjon jövőre ő maga reménybeli választói előtt.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink