Az Európai Néppárt saját magát árulta el

Hírek
Az Európai Néppárt kizárta soraiból a Fidesz-KDNP pártszövetséget. A döntés rávilágít, hogy az elmúlt években a Néppárt elvesztette eredeti értékeit és a bevándorláspárti liberálisok előtti behódolást képviselik.

Az Európai Néppárt mai döntése tökéletesen megmutatja mennyire fontosak számukra a keresztény értékek, a konzervatív jobboldaliság és az alapítók szellemisége. A Fidesz kizárásával mindezt elárulták. A döntéssel a Néppárt egy identitás nélküli alakulattá vált, melyet a liberálisok és bevándorláspártiak úgy rángathatnak, ahogy azt kedvük tartja.

Ám a döntés nem csupán az elvek és ideológiák elvont világára gyakorol hatást, hanem reálpolitikai következményekkel is számolniuk kell. A Fidesz kizárásával a Néppárt körülbelül 14 mandátumtól esik el, amely amúgy is jelentősnek számító meggyengülésével együtt nagy hatással lehet az európai politikára. A pártcsalád (mely Junckert ültette a bizottsági elnöki székbe) jelentős meggyengülése után a szocialisták, macronisták és liberálisok bevándorláspárti szövetsége a Néppárttal teljes lehet, mely egyenesen a nemzetek nélküli, identitását feladó, behódoló Európához vezethet.

Borítófotó: origo.hu

Ezek is érdekelhetnek

További híreink