Az európai fejlődés motorja kell, hogy maradjon a Kárpát-medence

Hírek
Az európai fejlődés súlypontja az elmúlt időszakban áttevődött a Kárpát-medencére, a magyar kormány célja e folyamat fenntartása és erősítése –  jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős államtitkár pénteken, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Design Terminal közös szervezésében megvalósuló, sorrendben negyedik Kárpát-medencei vállalkozók találkozóján, Mezőkövesden.

Potápi Árpád János megnyitó beszédében a nemzetpolitika eredményeiről szólva kiemelte: az elmúlt 9 évben felvázolt célok – identitáserősítés, családtámogatás, gazdaságfejlesztés – változatlanok. 

Utóbbi kapcsán is a magyar-magyar kapcsolatok erősítését nevezte a legfontosabbnak, megjegyezve: kutatások szerint a külhoni magyar vállalkozók több mint 92 százalékban magyarokat foglalkoztatnak, jelentősen hozzájárulva ezzel a boldoguláshoz a szülőföldön. 
Emellett gazdasági partnereik többségét is a régiós, elsősorban az anyaországi magyar vállalkozók alkotják – tette hozzá.     

Aláhúzta: a Kárpát-medencei fiatal vállalkozók találkozójának küldetése a szakmai továbbképzés, a kapcsolatfelvétel és tapasztalatcsere lehetőségének megteremtése. A csütörtökön kezdődött négynapos program meghatározó láncszem a Kárpát-medence egységes gazdasági térré alakításában – fogalmazott.


Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára beszédet mond a Kárpát-medencei fiatal vállalkozók találkozója 2019 rendezvényen a mezőkövesdi Balneo Hotelben 2019. június 21-én. Az eseményt a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Design Terminal szervezte. Az első sorban Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője (b). (MTI/Vajda János)

 

Borítófotó: skynesher, Getty Images

Ezek is érdekelhetnek

További híreink