Az Európai Bizottság az uniós minimálbérekre vonatkozó javaslatot terjesztett elő

Hírek MTI

 

A foglalkoztatásért és a szociális jogokért felelős európai biztos, Nicolas Schmit, az EU minimálbérekről tartott médiakonferenciáján. Brüsszel, 2020. október 28. (Fotó: Virginia Mayo / Europress/AFP)

Az Európai Bizottság az európai minimálbérekre vonatkozó uniós irányelv-javaslatot terjesztett elő az Európai Unión belüli munkavállalók tisztességes megélhetésének biztosítására – közölte Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Von der Leyen azt mondta, a koronavírus-járványt követő fellendüléshez, valamint a méltányos és erős gazdaság megteremtéséhez elengedhetetlen, hogy az Európai Unióban biztosított legyen a tisztességes megélhetés, és ebben a minimálbérek alapvető szerepet játszanak.

A javaslat a tisztességes verseny biztosításával segít megvédeni azokat a munkáltatókat is, akik egyidejűleg tisztességes bért fizetnek a munkavállalóknak – tette hozzá az Európai Bizottság elnöke.

(Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Nicolas Schmit, az EU minimálbérekről tartott médiakonferenciáján. Brüsszel, 2020. október 28. (Virginia Mayo, Europress / AFP)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink