Az enyhe javulás dacára is bizonytalan az agrárium helyzete

Hírek MTI

Kissé javultak az agrárium szereplőinek várakozásai a második negyedév végére az első negyedévhez képest, de továbbra bizonytalanság jellemzi az ágazatot, főként a koronavírus-járvány miatt beszűkült exportlehetőségek és a tavaszi aszály miatt – közölte Hollósi Dávid, a Takarékbank agrár üzletágának háttérbeszélgetésén hétfőn Budapesten.

A pénzintézet agrár üzletágának ügyvezető igazgatója ismertette, hogy a bank új, agrár- és élelmiszeripari kilátásait bemutató, Takarék AgrárTrend Indexe 27,5 pontra emelkedett az egy negyedévvel korábbi 26,5 pontról a 48 pontos skálán.

A bizalmi index a bank agrár- és élelmiszeripari ügyfelei közül kiválasztott csoport rendszeresen megkérdezésén, illetve az elemzők vizsgálatain alapul.

A várakozások a búza, a napraforgó, a zöldségek, a tojás, a gyümölcs, valamint a sertés- és marhahús szegmensben működő cégeknél romlottak, azonban a kukorica, a tej, a baromfihús és a szőlő-bor területen dolgozó vállalkozásoknál javultak – tette hozzá.

(Borítókép: Az elmúlt napok esőzései és szélviharai miatt megdőlt búzatábla a Tiszanagyfaluhoz tartozó Virányos határában 2020. június 24-én. (MTI/Balázs Attila)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink