Az ENSZ migrációs paktumába bukott bele a belga miniszterelnök

Hírek
Mintha elkezdődött volna valami Európa nyugati felén is. Ennek lehet egyik jele, hogy Charles Michel kénytelen volt benyújtani a lemondását, mivel támogatta az ENSZ migrációs paktumát, ami sokaknak nem tetszett.  

Áll a bál Belgiumban, a belpolitikai káosz oka nem más, mint a migráció. Történt ugyanis, hogy az ország miniszterelnöke, Charles Michel úgy döntött, aláírja az ENSZ migrációs paktumát. Egy igazán „fejlett nyugati államnak” nem illik kilógni a sorból.

A probléma ezzel csak annyi volt, hogy ez nem tetszett mindenkinek, köztük a kormánykoalícióban részt vevő Új Flamand Szövetség (N-VA) nevű flamand nacionalistáknak sem. A jobboldali párt kilépett a koalícióból, ugyanis ellenezték, hogy országuk elfogadja a migrációs csomagot. A vita eredményeként a Mouvement Réformateur kisebbségben maradt.

A politikus bízott az ellenzék támogatásában, de a kisebbségben maradt kormány ellen többször is bizalmatlansági indítványt nyújtottak be a a belga törvényhozásban, így, szavai szerint, kénytelen volt lemondani. 

Mint ismert, Belgium több pontján is tüntettek az ENSZ migrációs csomagja ellen, amit a rendőrök keményen szétvertek. A paktum aláírását ellenzők szerint a deklaráció pozitív színben tünteti fel a migrációt, és sérti a nemzeti szuverenitást is.

Érdekesség, a belga politikus korábban azt mondta, hogy a Visegrádi országokat ki kell zárni a schengeni övezetből.

Charles Michel arroganciája, politikai manőverei és az, hogy nem vette figyelembe a belgák akaratát, a bukását okozta. Mintha a Nyugaton is kezdenének ébredezni az emberek.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink