Az ENSZ-főtitkár nácizmussal riogat, miközben ő korlátozná a szólásszabadságot

Hírek
A nemzetközi közösség ma számos ponton néz szembe fenyegetéssel, és tanulnia kellene az elmúlt évszázad eseményeiből – állapította meg António Guterres ENSZ-főtitkár, kicsit se cinikusan...  

“Ne felejtsük el az 1930-as évek tanulságait! Nem szabad teret engedni a gyűlöletbeszédnek, az intoleranciának vagy az idegengyűlöletnek!” – jelentette ki Guterres.

Közben pedig a populizmus, a nacionalizmus és a vallási fundamentalizmus táplálta társadalmi és politikai változások súlyos kihívást jelentenek a világszervezetnek, mert az általa képviselt értékeket, vagyis, a békét, az igazságosságot és a toleranciát folyamatos támadások érik – süketelt az ENSZ-főtitkár beszédben.

Szerintünk meg a világszervezetben bekövetkező változások aggasztóak. Például az, hogy egy ideje az ENSZ-ben sokan azt gondolják, nekik kell kitalálniuk milyen a tökéletes világ, és hogy azt ők is akarják felépíteni. Mondjuk beszélhetnénk az ENSZ migrációs paktumáról, ami nem csak összemosná a migrációt és a menekültügyet, de még támogatná is a minél nagyobb arányú bevándorlást a fejlett világba mondván: „[a paktum] arra törekszik, hogy kedvező feltételeket teremtsen, amelyek lehetővé teszik valamennyi bevándorló számára, hogy gazdagítsák társadalmainkat emberi, gazdasági és szociális kapacitásaikon keresztül, és így hozzájáruljanak a fenntartható fejlődéshez helyi, nemzeti, regionális és globális szinten”.

Horst Fuchs szavaival élve: és ez még nem minden!

A paktum több pontja ugyanis arra tesz javaslatot (természetesen virágnyelven megfogalmazva), hogy miképpen kellene azokat a médiumokat elhallgattatni, vagy korlátozni, amelyek kritikusak a bevándorlással szemben. Sőt, olyan is szerepel a szövegben, ami arra enged következtetni, hogy az ENSZ eztán szívesen beleszólna a választási kampányokba is, a liberális, bevándorláspárti álláspontot támogatva.

De biztos a barnainges dinoszauruszok jelentik ma a legnagyobb fenyegetést a demokráciára, ahogy azt az ENSZ-főtitkár állítja…

Ezek is érdekelhetnek

További híreink