Az emberiség nagy problémái: globális felmelegedés, atomháború és a technika társadalomformáló hatása

Hírek
A Kossuth Rádió Az este című műsorában Lánczi Tamás politológus, valamint L. Simon László politikus beszélgettek a híres zsidó történész, Yuval Harari három könyvéről, melyben a szerző az emberiség múltjáról és jövőjéről értekezett.

A Századvég vezető elemzője ismertette Harari három művét, melyet szerte a világban már nyolc millió példányban adtak el, és már magyarul is olvashatóak ezek a könyvek. „Az emberiség rövid története, A holnap rövid története és a 21 lecke a 21. századra” – hangzottak el a műsorban a címek.

A szerző írásai szerint a globális felmelegedés, az atomháború és a technika társadalomformáló hatása a mai világ legnagyobb problémája, melyet L. Simon László úgy kommentált, hogy ezek a globális problémák globális megoldást kívánnak. A költő szerint Harari sikerének kulcsa az, hogy mindenki számára ismert dolgokat tud új megvilágításba helyezni.

L. Simon László a könyv hazánkra vonatkozó hatásairól is beszél: Magyarországgal kapcsolatban például elmondható, hogy semmiképp nem tudtuk megakadályozni azt, hogy hazánkba bekerüljenek azok a vírusok, amelyek a felmelegedésnek köszönhetően jönnek a mi irányukba, főként a mezőgazdaságba – fogalmazott.

Hozzátette, bizonyos dolgokat egyszerűen nem tudunk a magyar határnál megállítani.
„Ez igaz a migrációra is, hiszen mi hiába állítjuk meg őket, ha Európa más országai pedig befogadják és beengedik őket. Sok igazsága van a szerzőnek” – mondta a műsorban a politikus.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink