Az EMABIT egyes üzletágait átveszi az Aegon Biztosító

Hírek Figyelo.hu

A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) igazgatósága a mai ülésén döntött: a vagyonbiztosító magyarországi

vagyon, felelősség, szállítmányozás, fuvarozás és gépjárműbiztosítási üzletágait átadja az Aegon Biztosítónak.

A tranzakció több mint 100 ezer darab szerződést tartalmazó, közel 6 milliárd Ft állománydíjú portfólióra terjed ki – olvasható a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. közleményében. Az érintett ügyfelek szerződései változatlan feltételekkel tovább élnek, az állományok átadásával kapcsolatban nekik külön teendőjük nincs. A továbbiakban – a felügyeleti jóváhagyást követően – az ügyfelek az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-től kapnak tájékoztatást.

A döntés része annak a lépéssorozatnak, melynek célja az EMABIT szavatolótőke-megfelelésének rendezése az olaszországi káreseményeket követően. A ma bejelentett állományátadáson túl a vagyonbiztosító menedzsmentje további lépéseket készít elő az elvárt szavatolótőke biztosítására az MNB által elrendelt új helyreállítási terv keretén belül.

A mostani döntés nem érinti az EMABIT anyavállalatának, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt-nek a működését és pénzügyi stabilitását.

Az életbiztosító Szolvencia II szerinti szavatolótőke-megfelelése továbbra is kiemelkedően magas, 343 százalék.

.

Borítókép: Sasin Paraksa, PuzzlePix/Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink