Az első fecske? Négynapos munkahét a Librinél

Hírek Sz. H.
Öt hónapon át fogja tesztelni a négy napos, 34 órás munkahét hatékonyságát az ország egyik legnagyobb könyvpiaci szereplője. A fizetéseken nem változtatnak.

Október 1-től vezetik be a 34 órás munkahetet, a felszabadult egy napban a munka és a magánélet kiegyensúlyozására és a szellemi feltöltődésre adnak lehetőséget irodai munkavállalóiknak – ismertette a cég közleményét a vg.hu.

A vállalatok többsége a legújabb trendeket követő négynapos munkahét bevezetésétől növekvő hatékonyságot, továbbá a kollégák fejlődését és életminőségük javulását várja, a Libri is ezeket szem előtt tartva döntött a rövidített munkavégzés mellett.

Az elmúlt két év bebizonyította, hogy a Libri-Bookline munkatársai minden körülmények között teljesítik a feladataikat és a vállalat képes hatékonyan működni, sőt eredményes lenni – nyilatkozta Kovács Péter, a cég vezérigazgatója.

Hozzátette, hogy a világjárvány okozta kényszerhelyzet miatt leegyszerűsítettek több belső folyamatot, átgondolták különböző működési mechanizmusaikat, és így eljött az ideje annak, hogy a munkatársaknak több időt biztosítsanak a pihenésre és a feltöltődésre úgy, hogy az ne menjen az eredményesség rovására.

A vállalat HR-igazgatója a kísérlet legfontosabb elemének azt tartja, hogy a munkavállalóik fizetését nem csökkentik, illetve az eddig 8 órásról nyolc és félórásra emelt napi munkaidő is még alkalmazkodik a családi igényekhez.

Az október elsejétől bevezetett munkarendet öt hónapos tesztidőszakban vizsgálják, és nem kötelező a dolgozók számára.

Kép: libribookline.com

Ezek is érdekelhetnek

További híreink