Az ellenzék hiteltelensége nem ismer határokat

Hírek
Az elmúlt napok randalírozásba hajló tüntetései kapcsán minden ellenzéki párt szinte minden politikusa igyekezett szert tenni 15 perc hírnévre. Az önkéntes túlmunkáról szóló törvényből kerekített botránypolitizálás során azonban (szokásukhoz híven) egyáltalán nem figyeltek a következetességre. Az ellenzék legnagyobb önellentmondásait gyűjtöttük össze.

Kunhalmi Ágnes: „Ki fogjuk nyitni a boltokat vasárnap is, mert aki akar, annak nem csak vásárolni, de dolgozni is joga van akkor, amikor akar!”

A nagy baloldali ajtónyitogató (alias: bohócpolitikus) a vasárnapi boltzár idején még egészen mást gondolt arról, hogy ki mikor és hogyan dolgozhat.

Vadai Ágnes: „2006 rendőrei! Köszönjük!”

A Demokratikus Koalíció „diktatúra” által elnyomott, majd zokogásba üldözött képviselője máig nem tudja feldolgozni, hogy rendőrterror nem ma, hanem 2006-ban volt.

Gyurcsány Ferenc: „Ocsmány katonai junták, aljas diktatúrák erőszak szervezetei engedik meg maguknak azt a brutalitást, amit a magyar rendőrség tett.”

A – nem véletlenül – „szemkilövető” néven elhíresült bukott miniszterelnöknek is volt hozzáfűznivalója a rendőröket provokáló, majd általuk előállított politikai aktivista esetéhez, melyről a Figyelő is beszámolt.

Kepli Lajos: „Összefogást!”

A Jobbik képviselője a hétfői demonstráción tartott beszédében skandálta a jelszót, mellyel annak idején Gyurcsányék is a Mesterházy vezette MSZP hátán bejutottak a Parlamentbe. A választás előtt még bőszen tagadták, de mára nyilvánvaló: megvalósult a horrorkoalíció.

 

Borítófotó: Ellenzéki képviselők a Himnuszt éneklik az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 12-én. (MTI/Máthé Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink