"Az életöröm nem tabu, hanem ráadás”

Hírek
Egy löszfal tövében csúfoskodó szemétdomb állt tizenhét esztendővel ezelőtt Kishegyesen, ott, ahol azóta évről évre megrendezik a Dombos Festet, idén június 29 - július 2. között. A Hamvas Bélától kölcsönzött gondolat, miszerint: "Az életöröm nem tabu, hanem ráadás” jegyében mutatkozhatnak be a Délvidék ismert, s pályakezdő művészei.    

Kishegyesre látogatnak a magyar népzene jelesei. A nyitókoncertet Szalonna és bandája szolgáltatja. A rákövetkező napon a Brasnyó Antal vezette vajdasági népzenei válogatott lép fel, a Fokos, a Juhász zenekar és Csizmadia Anna énekesnővel. Lajkó Félix újító és virtuóz szellemisége ott hat a leginkább, ahol megszületett, Bácskában. A hegedűs idén az Óperentzia formációval ad koncertet a fesztivál zárónapján.

A világzene és a Balkán legismertebb trombitásai újra a közönség felpörgetését vállalták: Boban Markovics és zenekara hét esztendő elteltével ismét a fesztivál vendége lesz. Tőle nézőcsúcsot várnak a szervezők.

A magyar dzsessz kísérletező nagyágyúja, Dresch Mihály saját quartetjével érkezik. A tartalmas szórakozásról Pátkai Rozina triója, Ripoff Raskolnikov blues produkciója, a Nagyszínpad verseny idei győztese, a Vajdaságból elszármazott Lóci játszik gondoskodnak. Tavalyi óriási sikerét és buliját ismételheti meg Sóti Juli vezette Sin Seekas.

A fesztivál elképzelhetetlen a Dombosi Remix – irodalmi napok, a Rosé borterasz vagy fényfestés nélkül; külön öröm, hogy a tavaly felavatott borpince, a Dombos Wine Club egész nyáron üzemel, ahol a kiváló borok mellett a dombosi életérzés is tetten érhető lesz. A Gasztro udvar pedig Szerémségtől-Szerémségig, Baranyától-Tokajig elnevezéssel tartó borbemutató hív mindenkit. 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink