Az egyszobás és a prémium-kategóriára van vevő az újépítésű lakások piacán

Hírek vg.hu
A kereslet visszaesése miatt megállt az áremelkedés az újépítésű lakások piacán, jelenleg szinte csupán az egyszobás otthonokat keresik. Az ingatlanfejlesztők mindezek ellenére vagy éppen ezért a prémiumkategória felé indulhatnak el – írta a vg.hu.

 

Kezdenek eltűnni az eladó új lakások a piacról, mert a vevőkhöz hasonlóan a fejlesztők is kivárásra rendezkedtek be, amíg nincsenek biztató jelek, aligha indítanak új projekteket – összegezhető az általános piaci hangulat a Világgazdaság körképe szerint.

lakás, ingatlan,luxus

Nyílik az olló, a fejlesztők a tehetősebb vásárlók (és azok igényei) felé igyekeznek nyitni
Fotó: Shutterstock

A lap cikkéből kiderül, már se télen, se tavasszal nem jelentek meg újabb projektek, és kirajzolódni látszik egy olyan trend is, hogy az értékesített lakások helyett egyre drágábbak jelennek meg a kínálatban. Határozottan látszik az is, hogy az energetikában elszakadtak a kötelező minimumkövetelményektől, és a legmagasabb színvonalú, legkorszerűbb, legkisebb fogyasztású, AA kategóriás ingatlanokat építik egyre többen. A lap cikke kiemeli, rengeteg új lakást öntöttek a fejlesztők a piacra tavaly év végéig, de az alacsony kereslet hatására idén az első negyedévben már mindössze 840 új lakás jelent meg a piacon, aminél kevesebbet utoljára a 2020-as pandémia idején jegyeztek.

Ami az összeállításból egyértelműen kiderül, nem számítanak áresésre az újépítésűek piacán, a fejlesztők a magasabb áron értékesíthető prémiumkategória felé indulnak el, a fizetőképesebb vásárlói réteget célozva, akik a jelen környezetben is vásárolnak.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink