Az Egyesült Államokban a transzgender-lobbi már a gimnáziumi futóversenyeket is megfertőzte

Hírek
Az Egyesült Államokban újabb szintre lépett a transzgender-lobbi: iskolai futóversenyeken a lányoknak olyan, biológiailag férfiként született versenyzőkkel kell megküzdeniük, akik most már nőnek vallják magukat. Sokak szerint ez teljesen sportszerűtlen.

Ahogy azt a Daily Caller jobboldali hírportál is írja, a férfi futók továbbra is dominálnak a lányok középiskolai futóversenyén az amerikai Connecticut államban. A két futó, Terry Miller és Andraya Yearwood férfiként születtek, ám saját állításuk szerint most már nőként élik az életüket, így a biológiailag lányként született atlétákkal versenyeznek.

Az egyik futónő szerint teljesen demoralizáló az, hogy már a verseny előtt tudják a végeredményt. Selina Soule szerint ez teljesen sportszerűtlen, és többekben is frusztrációt okoz, hogy bármennyit edzenek, nincs esélyük a férfiként született versenytársaikkal szemben.

Válaszképp az egyik érintett, Miller, cinikusan csak annyit mondott, hogy a női versenyzőknek a panaszkodás helyett többet kéne készülniük és edzeniük a versenyekre.

A transzgender-lobbi olyan messze mint a tengerentúlon, hogy a nőknek el kell fogadniuk, hogy férfiakkal kell megmérkőzniük különböző sporteseményeken.

Borítófotó: A 33. Wizz Air Budapest Félmaraton résztvevői a rajtnál a Pázmány Péter sétányon 2018. szeptember 9-én. (MTI Fotó: Mohai Balázs)