Az AutoWallis importálja majd a kínai Geely csoport elektromos haszonjárműveit

Hírek vg.hu
A kínai haszongépjármű-márka, a Farizon 2016-ban indult és azóta nagy hangsúlyt fektet az új energiaforrások kifejlesztésére. A cég a teljesen zöld, vagyis nulla károsanyag-kibocsátású haszonjárművek megalkotására törekszik. A cég termékeit az AutoWallis importálja majd hazánkba, illetve hét másik régiós országba – közölte a Világgazdaság.

Az AutoWallis csoport megállapodott a Geely Auto Group által gyártott, új energiaforrású, Farizon márkájú haszonjárművek kizárólagos forgalmazásáról 8 közép-kelet-európai országban. A kínai Geely csoport a világ egyik legnagyobb autógyártója.

A megállapodás értelmében nyolc közép-kelet-európai országba importálja haszonjárműveket az AutoWallis.

Magyarország mellett Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia lett az egyezség része.

A Geely Auto tulajdonában lévő, 2016-ban indult Farizon Kína első olyan haszongépjármű-márkája, amely új energiaforrásra épülő teljes termékpalettát kínál, így nehéz és könnyű haszongépjárműveket, buszokat, továbbá nevéhez kötődik a világ első M100 metanol meghajtású nehéz teherautójának kifejlesztése is. A Farizon a zöld, nulla kibocsátású közlekedés támogatására törekszik, és ehhez saját fejlesztésű hajtásrendszerekkel rendelkezik.

A márka már jelen van Dél-Amerikában, a Közel-Keleten és Délkelet-Ázsiában, 2024-ben pedig megkezdte az európai terjeszkedését.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Farizon Auto / Youtube

Ezek is érdekelhetnek

További híreink