Az AutoWallis erősítette piaci pozícióját

Hírek MTI

Az AutoWallis Nyrt. leányvállalata, a Wallis Automotive Europe értékesíti a Jaguart és a Land Rovert a hazai piacon, miután nemzetközi pályázat eredményeként elnyerte a járművek és az alkatrészek kizárólagos importőri jogát Magyarországon – közölte a társaság.

A tájékoztatás szerint ezzel a lépéssel szerdától újabb országban,

Magyarországon is ellátja a Jaguar Land Rover (JLR) kizárólagos márkaképviseletét a Wallis Automotive Europe (WAE Kft.).

Ormosy Gábor (Fotós- Kallus György)

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis Nyrt. leányvállalata 2016-tól van jelen a márkák kizárólagos importőreként a kelet-közép-európai piacon, a korábbi nyolc ország – Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Koszovó, Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia – mellé csatlakozik mostantól Magyarország is – írják a közleményben.

Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója a közleményben elmondta a Jaguar Land Rover magyar piacának potenciális mérete közel akkora, mint a két márka által már korábban is képviselt nyolc ország együtt, így

ezzel a lépéssel a csoport jelentősen erősíti piaci pozícióját a közép- és délkelet-európai régióban.

Andrew Prest, a WAE ügyvezetője szerint a márkák eddigi hazai eredményei azt sugallják, hogy van tér a növekedésre, amit a Budapest-központú értékesítés országossá bővítésével is támogatni kívánnak, ennek érdekében több vidéki nagyvárosban tervezik a szalonnyitást.

.

Borítókép: A Jaguar brit autógyártó márkajelzése egy modell hűtőrácsán a Frankfurti Nemzetközi Autószalonon 2019. szeptember 13-án. (MTI/EPA/Sascha Steinbach)