Az AutoWallis belép a szlovén autókereskedelem piacára

Hírek MTI

Az AutoWallis átveszi a legnagyobb szlovén BMW márkakereskedést – közölte a társaság hétfőn.

A közleményben rámutatnak arra, hogy a szlovén főváros egyetlen BMW márkakereskedésének átvételével beléphet az ország autó kiskereskedelmi piacára az AutoWallis a tranzakció sikeres zárása esetén, így tovább erősíti jelenlétét a közép-kelet-európai régióban.

A ljubljanai, egyben legnagyobb szlovén BMW autókereskedés 2006 óta működik,

és a BMW-k értékesítése, szervizelése mellett MINI-k szervizelésével foglalkozik.

Részletezik, hogy a szlovén piacra lépés a szerződéses feltételek teljesülése után az A-Cosmos d.d. Ljubljana központi helyén lévő márkakereskedés átvételével történhet a szükséges hatósági – elsősorban versenyhivatali – hozzájárulások megszerzése után.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy

az AutoWallis a ljubljanai BMW márkakereskedés átvételével először jelenik meg kifejezetten külföldi kiskereskedelmi piacon,

teljesítve így a tavaly meghirdetett stratégiájának egyik fontos elemét.

Az AutoWallis a közép-kelet-európai régió 14 országában foglalkozik gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel és már eddig is jelen volt Szlovéniában, ahol

a társaság leányvállalata, a Wallis Automotive Europe a Jaguar és Land Rover márkák kizárólagos márkaképviseletét látja el.

Az AutoWallis Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában, valamint a BUX és BUMIX indexekben jegyzik, a papír hétfői nyitó ára 82,10 forint volt a 84,80 forint előző záróérték után, éves minimuma 51,20 forintot, éves maximuma 131,50 forintot ért el.

(Borítókép: Auto Wallis BMW szalon. Fotó: Móricz-Sabján Simon)