Az áttörés

Hírek
A „magyar ellenzék” speciális alfaját, a „magyar ellenzéki értelmiségit” az altatólövedékes befogást követően távolról, többféle biztonsági szűrön keresztül, a természetes környezetéből kiemelve, azt imitálva, elzárt és védett körülmények között vizsgáltuk. A legszigorúbb biológiai karantén alatt tartva. A befogás után a testhő-igényeiknek megfelelő terráriummeleget, illetve exoterm környezetben biztosítottuk a számukra megfelelő komfortérzet kialakulását. Ebben a mesterséges, minden pontjában megfigyelhető bioszférában idővel feloldódtak evolúciós és más jellegű, biológiai gátlások. Kommunikálni, egyes példányok szaporodni kezdtek egymással, (erre szolgáló laboratórium a költséges, de rendkívül hatékony „Egyenes beszéd" stúdiója) de van, hogy közös feladatokat vállalnak, logikai megoldásokat keresnek az eléjük állított (a legtöbb esetben abszurd) problémákra.

A fentebb említett módon „kétirányú, verbális és non-verbális kommunikáció” zajlott le a 31-es számú, állandó megfigyelés alatt tartott alany „Urbán Ágnes”, a 721-es egyetemi terrárium kihelyezett királynője, valamint a HVG 14211-es kódsorozattal jelölt hímnemű médiamunkása között. A kommunikációjuk sokáig a szokásos, már kodifikált, feljegyzésre került sémákat követte, de egy bizonyos ponton a interakció eddig nem tapasztalt módon alakult.

Ez jelenti az „áttörést".

A interakció kiváltó oka az általunk indukált logikai probléma, miszerint: van-e sajtószabadság ma Magyarországon? A kísérlet célja: az alanyok fel tudják-e oldani saját maguk által előidézett logikai zárványt, ki tudnak-e törni a logikai buborékból, a kutatóintézet által mesterségesen létrehozott virtualitásukból.

Ha nem sikerül kitörniük (ami hosszú kutatási munkánk legfőbb célkitűzése volt), úgy az illúzió tökéletessé vált, azaz bátran domesztikálhatjuk, megszelídíthetjük őket, sőt kiszolgáltatott leglényegükre pillantva megismerhetjük őket.

Idézet az alanyok között elhangzó kommunikáció szó szerinti jegyzőkönyvéből:

"U. Á.: Abban az értelemben nincs sajtószabadság, hogy az átlagfogyasztó számára nem áll rendelkezésre széles médiapaletta, ahonnan tájékozódhat. De mindent meg lehet írni, csak a közönséghez nem lehet eljuttatni.

hvg.hu: Erre szokták mondani: én például bármit megírhatok a HVG-re, tehát sajtószabadság van.

U. Á.: Ebből kiindulva Venezuelában is sajtószabadság van.

hvg.hu: Nemrég jelent meg a hír, hogy papírhiány miatt nem jelenik meg az ország egyetlen ellenzéki lapja, pedig az El Nacional 75 évig olvasható volt nyomtatásban.

U. Á.: Na látja. Csak épp az eléréssel vannak komoly problémák. Magyarországra lefordítva: fojtogatóvá vált a Fidesz-dominancia, főleg a nyomtatott sajtótermékek körében. Sajtószabadság bizonyos szempontból van, de tájékozódási szabadság nincs."

A kísérlet tanulsága:

A kísérletek során az alanyok ráébredtek, hogy sajtószabadság van, létezik, így az első számú logikai buborék megsemmisült, ezért a tesztalanyok, hála rendkívül fejlett önvédelmi mechanizmusaiknak, pillanatokon belül felfedezték az ún. „tájékozódási szabadságot".

Ezzel újabb logikai buborékot és logikai zárványt idéztek elő, így az általunk kontrollált „valóságuk" sértetlen maradhatott.

A jutalmat örömmel elfogadták.

Végezetül örömmel jelentem, volt értelme az éveken át tartó fáradozásoknak. Ennek a speciális alfajnak, a „magyar ellenzéki értelmiségnek" a háziasítása mára végképp befejeződött. A mai naptól a körülményeket végképp és mindenre kiterjedően mi alakítjuk, az illúzió tökéletessé vált. Ezekkel pedig mi irányítjuk, manipuláljuk őket.

Többé nem idegenek (vagy ellenségek) vagyunk a számukra, hanem a gazdáik.

Borítókép: Youtube

Ezek is érdekelhetnek

További híreink