Az Apple vezére a tolerancia nevében korlátozza a szólásszabadságot

Hírek
Divatos az Egyesült Államokban székelő techcégek vezetőinek messiásként tetszelegni a nagyközönség előtt. A Facebook atyja, Mark Zuckerberg a jobboldali tartalmakat cenzúrázza, Tim Cook pedig most kapta meg a frissen alapított „Bátorság a Gyűlölet ellen” díjat.

Az elismerést az Anti-Defamation Leauge (ADL, magyarul: Rágalmazás Elleni Liga) adta át az Apple vezérének, mondván: Tim Cook kiállt a gyűlölet és a rasszizmus ellen azzal, hogy korlátozza ezeket a tartalmakat cégének digitális platformjain.

Olvasni kell a sorok között. Az amerikai haladó elit által alapított szervezet megjutalmazta az egyik haladó amerikai techóriás első emberét, mert eltávolítja a jobboldali és konzervatív tartalmakat a tolerancia és az elfogadás nevében.

Tim Cook köszönőbeszédében elmondta: a migránsokat és a bevándorlókat nem csak a képességeik miatt kell befogadni, hanem azért is, mert ez humanitárius kötelessége az amerikaiaknak.

A cég vezetője az LMBTQ+ szubkultúra mellett is kiállt,  szavai szerint a szexuális kisebbségek segítenek nekünk más szemszögből látni a világot.

Cook persze nem beszélt arról, hogy a keresztény és jobboldali tartalmak miért nem kapnak elegendő felületet.

Az ADL igazgatója, Jonathan Greenblatt szavai szerint a szervezet kiemelten kezeli a migránsok, az LMBTQ+ szubkultúra és a civilek jogait, s ez a harc hosszú lesz, de Tim Cook ebben a küzdelemben nagyon bátran viselkedik.

 

Borítófotó: Tim Cook, az Apple amerikai számítástechnikai cég vezérigazgatója előadást tart a vállalat újdonságait bemutató rendezvényen New Yorkban 2018. október 30-án. (MTI/EPA/Justin Lane)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink