Az antiszemitizmust próbálja gyarmatosítani a balliberális sajtó

Hírek
Napjainkban az egyik legnagyobb küzdelem a szavak újraértelmezéséért folyik, eredeti jelentésüket ugyanis politikai haszonszerzés céljából módosítják, torítják el. A hazai ellenzék magát „demokratikusként” aposztrofálja, ám amikor a Fidesz-KDNP nyerte a választást áprilisban, újat szerettek volna kiírni. A szabadosság élharcosai kisajátították a „liberális” jelzőt, elég csak az LMBTQ+ lobbira gondolni. Az antiszemitizmust is jó ideje próbálják gyarmatosítani, egy újabb próbálkozás keretében most a ComRes kutatócég derítette ki, hogy a magyarok antiszemiták. De ez butaság: az elmúlt egy évtizedben nem ért támadás hazánkban senkit zsidósága miatt.  

Gyakran éri az a vád mind a hazai, mind a külföldi ellenzék részéről Orbán Viktort, hogy antiszemita, s ezzel együtt a magyar kormány is. Gondoljunk csak arra a nyolcvan nyugati, magukat értelmiségnek tartó személyre, akik nyílt levélben szólították fel Angela Merkelt, hogy ne hagyja Orbán Viktornak a demokráciát megcsúfolását, és kérje számon a magyar miniszterelnök antiszemitizmusát. De ott van még a hírhedt Soros-Sargentini-jelentés tizedik pontja, mely szerint sérül a zsidók joga hazánkban.

A liberális média jelentős része is átvette Soros György narratíváját a New York Timestól kezdve egészen a brit Guardian lapig a magyar kormány állítólagos antiszemitizmusáról.

Hasonló támadások érik Donald Trump amerikai miniszterelnököt, azt a politikust, akinek van zsidó unokája is. A republikánus elnököt a demokrata ellenfelei, s a hozzájuk köthető média támadja, például a Washington Post vagy a Politico. 

Emmanuel Macronra, a nyugati sajtó nagy kedvencére ugyanakkor soha nem használták ezt a kifejezést. A zsido.com beszámolója szerint minden negyedik zsidó a kivándorlást fontolgatja a nyugati országból, egy helyi politikus, Malek Boutih szerint Franciaországban nincsenek biztonságban a zsidók. Macron országában, ahol az elmúlt években több embert is meggyilkoltak zsidó hite miatt bevándorló hátterű személyek.

De ne feledkezzünk meg Németországról sem! A merkeli willkommenskultur eredményeképp szíriai bevándorlók zaklattak zsidókat, és a muszlimok horogkeresztes zászlókkal fenyegetik a gyerekeket. 

A szintén bevándorláspárti Svédországban pedig egy zsinagógát próbált felgyújtani több álarcos férfi, ketten közülük szírek voltak, a harmadik palesztin. Utóbbi elkerülte a kitoloncolást, mondván sérülnének a jogai, ha visszakerülne a Palesztin Autonómia területére. Legutóbb az Egyesült Államokban történt antiszemita indíttatású támadás, a szomáli származású Mohamed Mohamed Abdi hajtott autóval a zsinagógából kilépő zsidók közé.

Ha alaposan átböngésszük a nemzetközi balliberális sajtót, nem látjuk benne, hogy a zsidó állampolgárait megvédeni nem képes, ámde bevándorláspárti vezetők antiszemiták lennének. Tehát azok a politikusok kapják meg ezt a stigmát, akik bevándorlásellenesek. Egy nyíltan antiszemita bevándorló tömeget rászabadítani Európa városaira majdhogynem antiszemituzmus. Sargentini asszony mégsem írt jelentést róluk. 

Az antiszemitizmus kifejezés és tartalma is változáson ment át az utóbbi időkben: antiszemita az, akinek személyesen az izraeli miniszterelnök köszöni meg a zsidók megvédését Magyarországon, akinek politikáját zsidó vezetők támogatják. Antiszemita bűncselekményeket pedig már nem szélsőjobboldali szervezetek követnek el többségében, hanem muszlim vallású migránsok.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink