Az antiszemitizmus miatt hagyta ott hét képviselő a brit Munkáspártot

Hírek
Hét politikus is otthagyta a Munkáspártot. A képviselők kilépését a párt antiszemitizmushoz fűződő viszonya és a brexittel kapcsolatos álláspontja eredményezte - írja a CNBC.com.

Az exmunkáspárti képviselők ezentúl függetlenként fogják folytatni a munkájukat. A hét politikus kilépésének okai között az antiszemitizmus és a párt brexittel kapcsolatos hozzáállása szerepel.

Luciana Berger elmondta, hogy szégyelli magát, mert a párt tagja volt. Elmondása szerint a munkáspártiak nem foglalkoztak eléggé a zsidó közösség problémáival. Berger úgy véli, hogy a párt intézményesen antiszemita, s nem csak egyedi esetekről van szó.

Chris Leslie, egy másik kilépett munkáspárti szerint Jeremy Corbynnak, a Munkáspárt elnökének módszerei elavultak, ráadásul Leslie is megemlítette Corbyn antiszemitizmusát. Hozzátette: felelőtlen döntés lenne, ha a mostani ellenzék, azaz a Munkáspárt kerülne kormányra.

Jeremy Corbyn sajnálatát fejezte ki, hogy képviselőtársai elhagyták a pártot, de érdemben nem reagált a vádakra.

A hazai haladó médiának pedig azt tudjuk mondani, hogy a baloldali térfélre átköltöző antiszemitizmus nem a magyar jobboldal kampányfogása. Hét brit képviselő kilépése a Munkáspártból annak intézményesített antiszemitizmusára hivatkozva elég bizonyíték lehet a magyar ellenzéket helyettesíteni kívánó médiamunkásoknak.

Borítókép: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth 
A fotón a pártból kilépő hét képviselő szerepel

Ezek is érdekelhetnek

További anyagaink