Az anglikán egyház feje a genderlobbi szolgálatába szegült

Hírek
Meglepő útmutatót tett közzé a Canterbury érsek az anglikán egyház iskoláiban dolgozó tanárok számára. Az egyházi vezető arra kéri a pedagógusokat, hagyják a gyermekeket olyan ruhákba öltözni, amilyenbe akarnak, és védjék meg őket diáktársaik “homofób” és “transzfób” támadásaitól - írja a The Telegraph.

Az érsek által jóváhagyott dokumentum olyan javaslatokat tartalmaz, miszerint a tanároknak nem szabad korlátozni nemük alapján a dikákokat abban, hogy mit vegyenek fel. Például a lányok nyugodtan viseljenek szerszámövet vagy tűzoltó sisakot, a fiúk pedig balettszoknyát vagy magassarkút, ha azt szeretnének.

Az útmutatás úgy érvel, hogy a gyermekeknek “szabadon kell felfedezniük, kik lehetnek, anélkül, hogy ítélkeznének felettük, vagy kicsúfolnák őket”. Emellett tanácsokat ad tanároknak, hogyan érdemes kezelni, a “homofób” és “transzfób” megnyilvánulásokat az iskolákban. További kikötés, hogy kerülni kell az olyan címkéket, amelyek rendhagyónak írják le egyes gyermekek viselkedését, “csak azért, mert nem felelnek meg a nemi sztereotípiáknak".

A nemi egyenjogúság lova némileg elszaladt mostanság, de Canterbury érseke közben át is esett a túlsó oldalára. Korábban ugyanis az volt a baj, hogy a lányok magassarkút viselnek az iskolában, ma már a fiúknak is szabad. Kozák lovaszsonglőröket megszégyenítő mutatvány ez.

És mit fognak szólni ehhez a muszlim diákok szülei? Az anglikán egyház iskoláiba járnak ugyanis muszlim gyerekek is. Januári adatok szerint harminc intézményben többen vannak a keresztény diákoknál, egyben pedig száz százalék a muszlim diákok aránya.

Még egy apró, de szórakoztató adalék: talán nem véletlen, hogy az egyház oktatási ügyeit vezető tisztségviselőjét Nigel Genders-nek hívják.

Borítófotó: Facebook

Ezek is érdekelhetnek

További híreink