Az amerikai ügyvivő a demokraták embere

Hírek
Az Obama-kormányzat egykori külügyi politikusai levélben dicsérték David Kostelancikot a MÚOSZ-ban tett kijelentéseiért, melyek rossz színben tüntették fel Magyarországot - írta meg az Origo.

Mint ismert, David Kostelancik ideiglenes amerikai ügyvivő októberben a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) konferenciáján aggodalmát fejezte ki a magyar sajtószabadsággal kapcsolatban. Ez ellen aztán három amerikai republikánus kongresszusi képviselő is levélben fejezte ki tiltakozását Rex Tillerson amerikai külügyminiszternek.

Az Obama-kormány külügyesei viszont nemrég egy másik – a kongresszus magyar baráti csoportjának küldött – levélben üdvözölték Kostelancik kijelentéseit.

Az Origo birtokába került levélben a volt demokrata kormányzat külügyi politikusai a szokásos demokráciaféltő paneleket sorolják föl, a sajtószabadság kapcsán pedig a kongresszusi magyar baráti csoport tagjai figyelmébe ajánlják Kostelancik – ahogy ők fogalmaznak – “kiváló előadását”.

Az Origo mindebből arra következtet, hogy hiába van már egy ideje republikánus elnöke az Egyesült Államoknak, az amerikai külügyben még mindig erősebb a demokraták befolyása.

Borítófotó: muosz.hu

Ezek is érdekelhetnek

További híreink