Az amerikai egészségügy megszenvedi az omikront

Hírek Figyelo.hu
Mindent a feje tetejére állított az omikron az amerikai kórházakban.

Az ötödik hullám idején már más kihívásokkal kell megküzdenie az amerikai kórházaknak, mint eddig.

Az omikron gyors terjedése létszámhiányt okoz az egészségügyben, amely most a legégetőbb probléma

– írja az AP hírügynökség. Sorra dőlnek ki az állományból az orvosok és az ápolók.

Az egyébként is leterhelt egészségügyi intézményekben a sürgősségi osztályok tele vannak páciensekkel. Bizonyos kórházakban, a betegek kétharmadának lett pozitív a koronavírustesztje, pedig alapvetően más okok miatt kerültek be – hangsúlyozza a VG szemléje.

Sokan azért jelennek meg a vizsgálatokon, mert aggódnak az új vírusvariánsok következményei miatt és ki akarják vizsgáltatni magukat. Az egyetlen pozitív tényező, hogy

az omikronnal fertőzötteknél kevésbé bizonyult súlyos lefolyásúnak a betegség.

Ennek köszönhetően kevesebb embert ápolnak az intenzív osztályon, mint a korábbi hullámok idején; és lélegeztetőgépre is kisebb arányban szorulnak.

A tinédzsereknek is ajánlott a harmadik oltás

Az aktuális adatok szerint 85 ezer amerikai tartózkodik kórházban a Covid miatt, tehát valamivel jobb a helyzet, mint szeptemberben, a delta variáns idején, amikor ez a szám még 94 ezer volt.

Az omikron ezek ellenére is nagy nyomás gyakorol az egészségügyre, komplett osztályokat zárnak le és elhalasztják a nem életmentő fontosságú műtéteket. Az immáron két éve tartó járványhelyzet következtében minden eddiginél nagyobb kimerültségben szenvednek a dolgozók.

Ezt érdemes tudni a hazánkban is jelen lévő fluronáról

(Borítókép: Getty Images)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink