Az állam beszáll az Aegon biztosítóba

Hírek Figyelo.hu
Az Aegon mellett az Unionban is részesedést vásárol Magyarország.

Magyar tulajdonba kerülhet az Aegon és az Union – közölte csütörtökön a Pénzügyminisztérium. A tárca közleményéből kiderült, hogy Magyarország egyetértési megállapodást írt alá a Vienna Insurance Grouppal, amelynek köszönhetően a magyar állam tulajdont szerezhet az Aegon Biztosítóban és az Union Biztosítóban.

A megállapodást Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette be, miután aláírta az egyetértési megállapodást a VIG vezetőivel.

Amennyiben eredményesen zárulnak a tárgyalások, a magyar állam 45 százalékos tulajdont szerezhet a hazai biztosítási szektor két meghatározó szereplőjében

– olvasható a PM közleményében.

A holland Aegon globális bevétele egyébként rendkívül felpörgött a járvány alatt. A második negyedévben például az egy évvel korábbi veszteség után, a profitja jelentősen túlszárnyalta az elemzők által vártat elsősorban amiatt, hogy enyhült a koronavírus-járvány nyomása számos működési területén. Az adózott eredménye 849 millió euró lett a június végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 1,07 milliárd euró veszteséget követően.

Lakásbiztosítás: az ünnepek alatt érdemes duplán figyelni

(Borítókép: Alexander Pohl / NurPhoto / NurPhoto / AFP)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink