Az Air France nem örül a párizsi olimpiának

Hírek vg.hu
Az Air France-KLM szerint az olimpia idején a Párizsba tartó belföldi járatokra gyenge a kereslet. A légitársaság szerint az olimpia után normalizálódhat a helyzet.

Meglepő bejelentést tett az Air France-KLM: a párizsi olimpia várhatóan csökkenti a társaság francia részlegeinek a bevételeit, a turisták egy jelentős része ugyanis inkább elkerüli a francia fővárost a játékok alatt.

A belföldi forgalom eshet vissza az olimpia idején

A sportesemény a társaság Air France és Transavia France leányvállalatainál 160-180 millió euróval (62-70 milliárd forint) csökkentheti a bevételeket június és augusztus között, hogy aztán a légitársaság hétfői tájékoztatása szerint normalizálódjon a helyzet az olimpia után.

Az Air France-KLM ugyanakkor biztatónak látja a belföldi kereslet alakulását augusztus végére és szeptemberre – írja a Bloomberg.

A francia nemzeti légitársaság bejelentése azért is meglepő, mert az öt legnagyobb légitársaság a légiipari elemző Cirium szerint mintegy 1,35 millióval több jegyet értékesít Párizs úti céllal július és szeptember között, aminek több mint fele az Air France-hoz és a Transaviához köthető, míg a Ryanairé a többleteladások 25 százaléka.

Címlapfotó: Az olimpiai láng érkezése a háromárbocos Le Belem fedélzetén 2024. május 8-án. AFP

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink