Augusztusban mennek nyaralni a legtöbben

Hírek vg.hu
A Balaton a legnépszerűbb, a Szallas.hu nyári foglalásainak harmada szól a térségbe. A magyar tengernél nőtt az apartmanok népszerűsége, tavaly a nyári foglalások 38 százalékát tette ki, idén elérte a 40 százalékot.

A nyári hónapok közül eddig augusztusban a legkisebb az elmaradás a belföldi szállásfoglalások terén tavalyhoz képest, jelenleg 7 százalékkal kevesebb belföldi foglalás, mint egy éve. A nyári foglalások harmada két éjszakára, negyede egy éjszakára, ötöde pedig három éjszakára szól – derült ki a Szallas.hu legfrissebb felmérésének eredményeiből.

A Balatonon 12 600 forint az átlagos ára egy éjszakának egy fő részére, a Velencei-tónál 12 570 forint.

Ezzel szemben a Tisza-tónál a balatoni árakhoz képest 25,6 százalékkal kedvezőbb árért, átlagosan és fejenként 9400 forintért lehet egy éjszakát eltölteni. Még mindig a Balaton a legnépszerűbb, a Szallas.hu nyári foglalásainak harmada szól a térségbe. A Velencei-tóra csupán a vakációzni készülők 1,2 százaléka, a Tisza-tóra 3,1 százalékuk foglalt a Szallas.hu oldalán.

A Balatonon nőtt az apartmanok népszerűsége, tavaly a nyári foglalások 38 százalékát tette ki, idén elérte a 40 százalékot.

A hoteleket mindkét évben minden negyedik foglalás alkalmával választották.

A Tisza-tónál a panziók idén nagyobb arányban részesülnek a Szallas.hu által közvetített vendégforgalomból, mint tavaly, és a vendégházaknál is némi növekedés látszik a foglalási számokban. A Velencei-tónál idén is az apartmant választották a legtöbben, aránya tavalyhoz hasonlóan 33 százalék. Itt a hoteleknél látszik visszaesés a főbb szállástípusok közül, a panziók és a vendégházak kereslete viszont nőtt.

A Balatonnál a Festetics-kastély, a szigligeti vár és a Plázs – Siófok szerepel a legvonzóbb látnivalók között. A Tisza-tónál sokan látogatnak el az Ökocentrumba, a Tiszafüredi Szabadstrandra és az abádszalóki Tisza-tó Strandra. A Velencei-tónál pedig a Velence Spa Termál- és Élményfürdőt, a pákozdi Katonai Emlékparkot és a Velencei Szabadstrandot keresik fel sokan – tájékoztatott a szállásportál.

Borítókép: Shutterstock

További híreink