Audi Hungaria: kulcsember távozik Győrből

Hírek vg.hu
Július 1-jétől Achim Grewe Patrick Heineckétől veszi át az igazgatóság pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős pozícióját a Rába-parti járműipari vállalatnál. Grewe a konszern központjából, Ingolstadtból érkezik az Audi Hungariához, ahol jelenleg a kontrolling üzleti területek vezetéséért felel. Elődje, Heinecke a Volkswagen Group China-hoz távozik.

Július 1-jétől Achim Grewe Patrick Heineckétől veszi át az igazgatóság pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős pozícióját. Grewe az Audi konszern központjából, Ingolstadtból érkezik Győrbe, ahol jelenleg a kontrolling üzleti területek vezetéséért felel. Elődje, Heinecke a Volkswagen Group China-hoz távozik, ahol a pénzügyi ügyvezető alelnök (CFO) pozícióját foglalja el – tudatta a Világgazdasággal a mintegy 12 ezer főt foglalkoztató Rába-parti járműipari vállalat.

Patrick Heinecke (balra) Kínába, Achim Grewe Győrbe „igazol” / Fotó: Audi Hungaria

Audi Hungaria: stabil pénzügyi teljesítményt értek el

A közlemény szerint Patrick Heinecke az elmúlt négy évben nagy mértékben meghatározta az Audi Hungaria fejlődését: vezetése alatt

  • stabil pénzügyi teljesítményt ért el a cég,
  • egy új üzleti területet épített fel a kompetenciaalapú szolgáltatások számára és
  • kezdeményezte az Audi Hungaria Ahead Kft. megalapítását.

A diplomás közgazdász mérnök végzettségű Achim Grewe gépipari szakirányon végzett a Darmstadti Műszaki Egyetemen, és 1996 óta dolgozik az Audi konszern kötelékében. Szakmai karrierje során számos vezetői pozíciót töltött be a kontrolling és pénzügy területén az Audi, Volkswagen és Bentley márkáknál, többek között Németországban, Brazíliában és Dél-Koreában. Heinecke távozására azután kerül sor, hogy a győri Audinál megszületett a bérmegállapodás, és kiderült, mekkora fizetésemelésre számíthatnak a dolgozók.

Éves jelentése bemutatásakor az Audi közölte: a tavalyi évben 1 660 425 motor, köztük 114 058 elektromos hajtás készült. A győri gyártósorokról összesen 177 775 gépjármű gördült le (beleértve az SKD-gyártást) a Rába-parti városban. A társaság 2023-as éve olyan jól sikerült – a kihívásokat 9,1 milliárd eurós árbevétellel zárta a legutóbbi esztendőt –, hogy rekordméretű bónuszt fizet: ennek az értéke a fizetés 1,8-szerese lesz.

 

A cikk itt olvasható.

Címlapfotó: Audi Hungaria

Ezek is érdekelhetnek

További híreink