Átutalással kell törleszteniük a Sberbank adósainak

Hírek B. M. T.
A végelszámoló által megadott számlaszámra kell törleszteniük a magyarországi Sberbank ügyfeleinek.

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) által megadott számlaszámra kell átutalniuk hitelük esedékes törlesztőrészleteit a Sberbank Zrt. ügyfeleinek – derül ki abból a tájékoztatóból ( Link: (22-03-03-sberbank-qa-vegelszamolas.pdf (mnb.hu) ), amelyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tett közzé a honlapján. A forinthitellel rendelkező ügyfeleknek a Sberbank weboldalán szereplő tájékoztatás szerint (Link: Hírek (sberbank.hu) ) az 10300002-13306634-00014902 számlaszámra kell utalniuk az esedékes törlesztőrészleteket. (A devizahitelekre más számlaszámok vonatkoznak, ám ez értelemszerűen elsősorban a vállalati ügyfeleket érinti.)

A tájékoztatóban a végelszámoló felhívta a figyelmet arra is, hogy az ügyfelek a szerződésben foglalt fizetési kötelezettségüknek a végelszámolásától függetlenül a jövőben is a szerződéseikben rögzített határidőben kötelesek eleget tenni, vagyis változatlanul, a megadott határidőre törleszteniük kell hiteltartozásaikat. Fontos tudnivaló, hogy az átutalás közlemény rovatába fel kell tüntetni a kölcsönszerződés azonosító számát, és a Sberbanknál eddig rögzített törlesztési módok – a pénzintézet működési engedélyének visszavonásra tekintettel – már nem működnek.

Pénzkiadó automata (ATM) a Sberbank fővárosi, központi bankfiókjában.
Fotó: Mohai Balázs / MTI

Az ügyfeleket persze az is jogosan foglalkoztatja, hogy a későbbiekben mi lesz majd a hitelszerződésük sorsa: az MNB tájékoztatójában foglaltak szerint a végelszámolás után egy másik pénzügyi szolgáltató veszi majd át a hitelállományt, a későbbi teendőikről pedig értesíteni fogják majd az ügyfeleket.

Amint arról korábban beszámoltunk – az anyavállalat fizetésképtelenségének kimondása nyomán előállt helyzetben – a Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi határozatában visszavonta a Sberbank Magyarország Zrt. tevékenységi engedélyét és kezdeményezte a bíróságon annak végelszámolását. A jegybank a PSFN Kft.-t jelölte ki végelszámolónak.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink