Áttörés az orosz-ukrán háborúban: Putyin kész a tűzszünetre

Hírek vg.hu
A Kremlben dolgozó több névtelen forrás szerint Vlagyimir Putyin kész a tűzszünetre Ukrajnával – közölte a Világgazdaság.

Az orosz elnök kész megállítani az ukrajnai háborút egy tárgyalásos tűzszünettel, amely elismeri a jelenlegi harctéri vonalakat – közölte négy orosz forrás a Reuters hírügynökséggel. Vlagyimir Putyin környezetében zajló megbeszéléseket ismerő három forrás állítja, hogy az orosz vezetőség csalódottságát fejezte ki a tanácsadók egy kis csoportjának amiatt, mert szerintük a nyugat által támogatott kísérletek akadályozzák a tárgyalásokat, valamint akadályt jelent Volodimir Zelenszkij ukrán elnök döntése is, hogy elzárkózik a tárgyalásoktól.

A Reuters hírügynökség több orosz forrásból úgy értesült, hogy Putyin a jelenlegi frontvonalak mentén kész egy tűzszüneti megállapodásra.

Putyin tud harcolni, ameddig csak kell, de készen áll a tűzszünetre is – a háború befagyasztására – fogalmazott az egyik névtelen forrás, aki Putyin környezetében dolgozott, és ismeri a legmagasabb szintű tárgyalásokat a Kremlben.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Evgeny PAULIN / SPUTNIK / AFP

Ezek is érdekelhetnek

További híreink