Átmeneti béke a Heathrow-n

Hírek Sz. H.
A londoni repülőtérre tervezett sztrájkot egyelőre elhalasztották, mert a British Airways-en belül rendeződni látszanak a bérviták. A Heathrow bocsánatot kért az utasoktól, és elismerték, hogy az elmúlt hetek szolgáltatási színvonala időnként az elfogadhatatlant súrolta.

A British Airways-sztrájk időpontját ezen a héten jelentették volna be, miután a szakszervezeti tagok július elején megszavazták az akciót – írja a turizmus.com. Ehelyett most szavazásra bocsátják a BA által múlt héten javasolt bérajánlatot. A Heathrow repülőteret ettől függetlenül még mindig érintheti sztrájk, mivel az üzemanyagtöltő dolgozók is munkabeszüntetést terveznek a nyár folyamán.

Az érintett céget, az Aviation Fuel Services-t több mint 70 légitársaság használja a Heathrow-n, köztük a Virgin Atlantic, az American Airlines és az Emirates is.

A munkavállalók úgy tervezik, hogy július 21-én, csütörtökön lépnek majd sztrájkba, ami sokak nyaralását keresztülhúzhatja. Figyelmeztetettek arra is, hogy az elkövetkező hetekben és hónapokban további járattörlések várhatóak.

John Holland-Kaye vezérigazgató úgy nyilatkozott, a múlt hónapban exponenciális növekedést tapasztaltak az utasok számában, mivel közel hatmillió ember utazott a repülőtéren keresztül – ez 40 év növekedésének felel meg mindössze négy hónap alatt. Ebből adódóan volt olyan időszak, amikor a kereslet meghaladta a repülőtér, a légitársaságok és a földi kiszolgálók kapacitását. A problémák megoldásához át fogják vizsgálni a légitársaságok által benyújtott menetrendi módosításokat, hogy a lehető legkisebbre csökkenthessék a nyári zavarokat, szükség esetén pedig további intézkedések megtételére fogják kérni őket.

Borítókép: Paul Ellis / AFP

Ezek is érdekelhetnek

További híreink