Átadták a Mol-csoport új Poliol Komplexumát

Hírek vg.hu
Megvalósult a Mol-csoport eddigi legnagyobb organikus beruházása. Tiszaújvárosban épült meg a Poliol Komplexum, 1,3 milliárd euróból. A beruházás 2018-ban indult, a kész üzem várhatóan régiónk piacvezető vegyipari vállalatává teszi a Mol-csoportot. Az átadó ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott – tudósít a Világgazdaság.

Régiónk piacvezető vegyipari vállalatává válhat a Mol, a Thyssenkrupp együttműködésével felépült Poliol Komplexumnak köszönhetően. Ez a Mol-csoport eddigi legnagyobb organikus beruházása. A tiszaújvárosi létesítmény átadó ünnepségén a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt mellett Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett.

Ipar nélkül a nemzet félkarú óriás – idézett Kossuth Lajostól Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója. Emlékeztetett, hogy a vállalat tiszaújvárosi beruházása az újkori Magyarország egyik legnagyobb fejlesztése. Hernádi emlékeztetett, hogy Magyarország még hisz benne, hogy az európai országoknak a saját iparukra kell koncentrálni. Szerinte a skandináv, vagy német ipari vállalatok már nem Európára koncentrálnak, hanem „ipartalanítják” a kontinenst.

Mit érne Európa a svéd acél, vagy a német autók nélkül? – tette fel a költői kérdést Hernádi Zsolt. Hozzátette, hogy a most elkészült beruházás nem csak a Mol-csoport eddigi legnagyobb beruházása, hanem annak a jele, hogy az európai ipar még megmenthető.

A Polio Komplexum az egész régió vegyiparában új korszakot indít. Mi leszünk a régió első olyan vállalata, ami a nyersolajtól a poliol előállításáig egy kézben tartja a gyártási folyamatot. Ez megerősíti a régió ellátásbiztonságát és az ország szuverenitását – mondta az elnök-vezérigazgató.

Európa egyik vegyipari fővárosa lett Tiszaújváros

Mérföldkő Tiszaújváros életében a Mol-csoport Poliol Komplexuma – mondta Tiszaújváros országgyűlési képviselője, Koncz Zsófia. Szerinte ezzel a beruházással Tiszaújváros egy kicsit minden magyar otthonba beköltözik. Az országgyűlési képviselő emlékeztetett, hogy a poliol gyakorlatilag az életünk minden pontját átszövi, a termék pedig most már 100 százalékban Magyarországon készülhet el.

A régió vegyipari fővárosa lett Tiszaújváros – mondta Koncz Zsófia. A képviselő a Poliol Komplexum átadó ünnepségén háláját fejezte ki a Mol-csoportnak, amiért beruházásukkal segítenek felvirágoztatni a várost, illetve a térség legnagyobb munkaadójaként támogatják a helyieket.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Koszticsák Szilárd/ MTI

Ezek is érdekelhetnek

További híreink