Átadták a Hell Energy 80 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházását

Hírek tények.hu
Nulláról indult – ma már 18 éves a márka, 15 éve működik a gyára, 5 kontinensen érhető el, naponta akár 18 millió ital készül. A HELL gyára a világ legnagyobb óriásává nőtte ki magát.

Az új gyárrész átadása után már 77,11 hektáros (771.100 négyzetméteres) területen fekszik a HELL gyárkomplexuma. Ez azt jelenti, hogy az egyazon tulajdonossal rendelkező, hazai vállalatcsoport üzemelteti a világ legnagyobb modern óriásgyárát, amely alumínium italos dobozokat gyárt és tölt egy helyszínen. A megnövekedett gyártási kapacitásnak köszönhetően, évente akár 4 milliárd italos dobozt és 6 milliárd darab töltött készterméket tudnak előállítani.

A HELL ENERGY a világ egyik leggyorsabban fejlődő FMCG márkája, amelyet gyors sikere és robbanásszerűen bővülő export piaca is jól bizonyít. A 100 százalékban magyar brand 2006-ban született és 2010-re Magyarországon piacvezető lett, a nemzetközi energiaital-piacon pedig – mára több mint 60 országból álló exportpiaccal – meghatározó szereplővé vált. Az energiaital szektorban egyedüliként mondhatja el magáról, hogy erős márkával, elérhető áron kínált, széles termékpalettával, valamint saját tulajdonú modern töltőüzemmel és alumínium italdobozgyárral rendelkezik, ami páratlan stratégiai pozíciót jelent globális szinten is.

A HELL sikertörténete újabb mérföldkőhöz ért: a vállalat újabb, a legkorszerűbb technológiával felszerelt gyáregységet nyitott meg május 24-én Szikszón, amelyet a HELL Ipari Parkjában avattak fel egy ünnepélyes megnyitó keretein belül. A frissen átadott új résszel, immáron 77,11 hektáros területen fekszik a HELL óriásgyára, amely új szintre emelte a HELL gyártási tevékenységét, hiszen így évente akár 10 milliárd italos dobozt is képesek kezelni, ebből 4 milliárd dobozt és 6 milliárd darab töltött készterméket tudnak előállítani. Ez azt jelenti, hogy naponta akár 31 millió alumíniumdobozt tudnak mozgatni, ebből 13 milliót gyártani és 18 milliót tölteni. Ráadásul az újonnan átadott gyárkomplexum mostantól alkalmas az 500 mililiteres alumíniumdobozok gyártására is, amely tovább bővíti az így is széles termékválasztékot.

A teljes cikk itt olvasható.

Címlapfotó: Szijjártó Péter, Koncz Zsófia és Csereklye Barnabás a Hell Energy Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója átvágja a nemzeti színű szalagot a Hell Energy Magyarország Kft. új üzemének átadásán Szikszón 2024. május 24-én. MTI

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink