Árcsökkentésbe fogtak a diszkontok

Hírek M. O. A.
Két élelmiszerlánc is csökkentette egyes termékei árát, legalább öt százalékkal, de legnagyobb engedmény a negyven százalékot közelíti – írta a vg.hu.

A Lidl Magyarország ismét 70 termék fogyasztói árát csökkentette, köztük több pékáru, például a félbarna kenyér, a fehér kenyér és a faéjas csiga árát. Közlésük szerint január óta összesen háromszáz különféle termék fogyasztói árát vitték lejjebb. Ezek között helyet kaptak a különféle tejek és tejtermékek, így például a sajtok és a vajak, a száraztészták és a rizs is.

Eljött ez az idő is – érezhetően kevesebbe kerülhetnek a pékáruk
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A vg.hu cikkéből az derül ki, a pékáru árának csökkentése új elem a több mint két hónapja tartó árháborúban, elsőként az Aldi mérsékelte az e termékkörben található termékei árát, ami egy másfél évig tartó drágulási folyamatnak vetett véget a boltokban. Beállt az árcsökkentők sorába a CBA és a Penny is, utóbbi kettő a vaj árából faragott érezhető mértékben. Sokáig úgy tűnt, hogy a SPAR nem áll be abba a sorba, hogy direkt csökkentse egy-egy termék árát, ehelyett a saját akcióival kínált alacsonyabb ellenértékeket. Most azonban majdnem tucatnyi termék árát vágta vissza látványosan, igaz, továbbra is egy egyedi program keretében. Az árcsökkentés mértéke 5 és 39 százalék közé esik, a SPAR megjegyezte, hogy március 2-ától 16–36 százalékkal olcsóbban kínálja sajtválasztékának meghatározott cikkeit, a tejfölök, UHT-tejek, joghurtok, kefirek, túrók árát pedig 5–10 százalékkal mérsékli. A tömeges akciózás gyakorlata egyébként hasonlatos a Lidl stratégiájához, amely diszkontlánc egyébként most 17 terméke fogyasztói árát vitte lejjebb.

A Tesco gyakorlata teljesen más, korábbi közlésük szerint az alkalmi akciók helyett a tartósan alacsony árakban hisznek a vásárlói kosár egészére vetítve. Ennek érdekében a brit üzletlánc azt vállalta, hogy amennyiben egy adott terméket a Tesco-árazáshoz képest máshol olcsóbban lehet megvásárolni, a különbözetet visszatéríti az adott vásárlónak.

Nyitókép: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

További híreink