Angliai magyarok: rossz hír érkezett!

Hírek
A dolgozók búcsút mondhatnak a fizetésemelésnek, jó hír viszont, hogy a bérnövekedés mérséklődése visszafoghatja a brit inflációt.

Mérséklődött szeptemberben a bérnövekedés az Egyesült Királyságban, és az üres álláshelyek is tovább csökkentek, jelezve, hogy a munkaerőpiac kezd kihűlni; s bár a brit gazdaság a recesszióval kacérkodik, a munkaerőpiaci folyamatok segíthet letörni az inflációt, amivel már jó ideje küzd az ország – derült ki a Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) adataiból. Hivatalos adatok szerint a szigetországban dolgozó magyarok száma tavaly év végén meghaladta a 170 ezret.

A bónuszok nélkül számított átlagkereset éves alapon 7,7 százalékkal emelkedett a szeptemberrel zárult három hónapban, szemben az augusztusi 7,9 százalékos felülvizsgált értékkel.

Az ONS szerint a magánszektorban a rendszeres bérnövekedés 8,1-ről 7,8 százalékra lassult.

A számok megnyugtathatják a Bank of England tisztviselőit, hogy az infláció egyik fő felelőse, a munkaerőpiac kezd végre enyhülni. A harmadik negyedévben stagnáló gazdaságban a vállalkozások egyre óvatosabban vesznek fel új dolgozókat, és a fizetésemelések mértéke is jelentősen lecsökkent.

A cikk teljes terjedelemben a Világgazdaságban olvasható

Címlap: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink