Amiről nem eleget beszélni: az információbiztonság

Hírek Sz. H.
Az információbiztonság az elmúlt években a figyelem középpontjába került a vállalatoknál, intézményeknél, kormányzati szervezeteknél. Nő a kereslet a komplex megoldást kínáló rendszerek iránt, ennek köszönhetően a magyar Kürt Zrt. fejlesztései egyre több helyen jelennek meg a világban.

Az eddigi külpiaci sikerekre alapozva középtávon a teljes forgalom harmadára növelnék az exportbevétel arányát az adatmentő és -védő cégnél. A társaság a SeCube GRC információbiztonsági termékre és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokra alapozva ért el komoly sikereket az elmúlt időszakban a nemzetközi piacokon.

A SeCube GRC lehetővé teszi egy vállalat információbiztonsági irányítási rendszerének kialakítását és folyamatos kontrollját. A szoftvert több mint egy évtizede kezdte el fejleszteni a Kürt, és legújabb verziója alkalmas valamennyi, az Európai Unión belüli audit vizsgálattal összefüggő folyamat és dokumentum kezelésére.

Már használják is több európai országban, illetve sikeresen bemutatkozott Vietnámban és Üzbegisztánban, ahol egy helyi egyetem képzésébe is beépül majd az alkalmazás. A társaság most afrikai üzleti lehetőségeket vizsgál, illetve intenzíven dolgozik azon, hogy az amerikai piacon is megjelenjen termékeivel.

„A SeCube GRC egységes keretrendszerben modulárisan összeilleszthető szoftverelemekből áll. A tapasztalataink azt mutatják, hogy míg itthon még inkább egyes modulokra van szükség, addig a nyugat-európai piacokon egyre inkább komplex megoldást keresnek. Olyan rendszert, amely képes egyben menedzselni a kockázatkezelést, az üzletmenet folytonosságot, vagy éppen a katasztrófaelhárítást. Ez az erősségünk, ennek köszönhetően öt hazai pénzintézetnél jelen vagyunk, a zöld energetikai és az oktatási, közigazgatási intézményekben, ipari cégeknél, valamint a közlekedési vállalatoknál is” – mondta el Kmetty József, a Kürt Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. vezérigazgatója.

Borítókép: Kürt Zrt.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink