Amilyen az ellenzék, olyan a médiája: óriásit kamuzott az MSZP-közeli portál

Hírek
A tegnapi szakszervezetek által szervezett tüntetésről írt az MSZP-közeli Balra Magyar nevű portál. Ezzel eddig nem is lenne baj, ha nem kamuképpel illusztrálták volna az eseményt. A tegnapi nap másik nagy eseménye, hogy Komjáthi Imrét, az MSZP alelnökét a párt közleménye szerint a rendőrök állítólag leteperték. A BRFK cáfolja, hogy bármi ilyesmi történt volna.

Kiváló kórtünet az ellenzék állapotáról a tegnapi tüntetés. Az általuk felfújt munkaidő-szabályozási törvényjavaslat kapcsán szerveztek tüntetést a különböző szakszervezetek, de a demonstrációra szépen rátelepedtek az ellenzéki pártok is. Ők maguk képtelenek mozgósítani szavazóikat, így a szakszervezetek mellett felvonuló tömeg mögé bújva igyekeznek saját pártpolitikai pecsenyéjüket sütögetni.

Az ellenzéki pártok is beszálltak a fake news-gyártásba a munkaidő-szabályozásról szóló javaslat szándékos félreértelmezésével és a Komjáthi-üggyel, így nem kell csodálkozni, hogy a balliberális média (jó szokásához híven) újra semmibe veszi a tényeket.

Az MSZP közleményére válaszul a BRFK a következőket írta:
"a Budapesti Rendőr-főkapitányság minden tekintetben visszautasítja az MSZP Országos Központjának Komjáthi Imre, az MSZP alelnökének sérülésével kapcsolatban kiadott közleményét. A BRFK 2018. december 8-án a Budapest V., Kossuth térre demonstráció nem volt bejelentve, így senkinek nem volt mit visszafoglalnia. Komjáthi Imre a Budapest V., Alkotmány utcában azt követően sérült meg, miután a rendezvény szervezője befejezettnek nyilvánította a megmozdulást. Komjáthi Imrét nem rendőrök teperték földre, vele szemben rendőri intézkedés nem történt."

De a Balra Magyar és az MSZP itt nem állt meg, hanem kamuképpel illusztrált cikket írtak a "tüntetőktől rettegő Orbánról" is.

Az illusztráció nagy valószínűséggel az áprilisi tüntetések folyamán készült, de az biztos, hogy nem tegnap. Hírhamisítás ballib módra.

Az MSZP és a hozzá közel álló portál hiába szabadult meg Gyurcsánytól, ugyanazt a hagyományt folytatják, amit az ex-miniszterelnök kezdett el: hazudnak reggel, éjjel meg este.

Borítófotó: hirtv.hu

Ezek is érdekelhetnek

További híreink