Alfa Biztosító: jövő héttől felpörög a márkakampány

Hírek Barát Mihály Tamás
Jól sikerült az idei év első fele, de a nyári viharok az Alfa Biztosítónak sem jöttek jól. „Az augusztus elsején bevezetett Alfa névvel egy jól ismert márkát váltottunk le. Az új márka egyrészt a színvilágával is kitűnik a piacon, másrészt az elnevezéssel üzen a versenytársaknak. A márkanév bevezetése, az ügyfelek tájékoztatása után szeptembertől intenzív márkakampányba kezdett az Alfa Biztosító, amelynek hétfőtől indul a második szakasza” – mondta el a pénzügyi szolgáltató csütörtöki sajtótájékoztatóján Bodor Péter, a biztosító értékesítési vezérigazgató-helyettese.

A kampány fő üzenete az, hogy az Alfánál az ügyfelek állnak a középpontban (fontos, hogy ez minden korosztályra értendő), és a biztosító segít nekik egy változó világban, amelynek például az infláció éppúgy a része, mint a digitalizáció. Közölte: a névváltás nem jelent változást a biztosító cég működésében, a termékeiben, a kötelezettségeiben és az ügyfelek iránti elkötelezettségében. A lépés az ügyfeleket nem érinti, teendőjük ezzel kapcsolatban nincs: a korábban megkötött szerződések változatlan feltételekkel érvényesek, a szolgáltatások pedig továbbra is az eddigi feltételekkel érhetők el.

Alfa biztosító 02


Alfa Biztosító (korábban Aegon) / Fotó: Vémi Zoltán/Világgazdaság

Zatykó Péter elnök-vezérigazgató tájékoztatása szerint a biztosító 92,8 milliárd forintos díjbevételt ért el 2023 első hat hónapjában, ami 16,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Ezen belül a nem életbiztosítási díjbevételek nőttek kissé nagyobb ütemben, 18 százalékkal. Ami a kárkifizetések alakulását illeti, az idei első hat hónap 6 százalékos emelkedést hozott a bejelentett károk számában, az értékben viszont már jóval erőteljesebb, 21 százalékos emelkedés történt. A nyári hónapokban viszont – emelte ki Zatykó Péter – látványosan megugrott a viharkárok értéke: a biztosító augusztus végéig 2,8 milliárd forintot fizetett ki meteorológiai károkra, ami 2022 azonos időszakához mérten drasztikus, 45 százalékos emelkedés. A viharkároknál ugyanakkor a személyesen, kárszakértő közreműködésével végrehajtott tranzakciók aránya folyamatosan csökken, és emelkedik a fotó vagy videó segítségével dokumentált esetek száma. A digitalizáció az Alfa Biztosítónál is halad: az online ügyfélszolgálatra az ügyfelek 43 százaléka már regisztrált – és arányuk jövőre várhatóan eléri az 50 százalékot –, miközben az online kárbejelentések aránya éves átlagban már elérte a 61 százalékot. Az új ügyfélszolgálati applikáció fejlesztése is a végső fázisánál tart: a várhatóan még az idén elinduló alkalmazás egyebek mellett alkalmas lesz a biometrikus azonosításra, és személyre szabott üzeneteket is közvetít majd az ügyfeleknek.

A cikk teljes terjedelmében a Világgazdaságban olvasható.

Borítókép: Fotó/ Vémi Zoltán/Világgazdaság

Ezek is érdekelhetnek

További híreink