Áldozat lett két tőkepiaci alap

Hírek
Megvannak a hét eleji tőzsdei bezuhanás legnagyobb áldozatai: a svájci Credit Suisse mellett az amerikai LJM Partners közölte, hogy hatalmas pénzügyi mínusz keletkezett náluk is.

A Reuters összefoglalója szerint a Credit Suisse bezárja a tőzsdén kereskedett termékét, amelynek háttérben egyértelműen a hétfői piaci krach áll. A svájci bank bejelentette: heteken belül meg is szűnik az alap. Kiderült, hogy a lakossági ügyfelek veszítettek a legtöbbet – számolt be róla a Morningstars. 

Közben – a CNBC friss beszámolója alapján – az amerikai LJM Partners arról értesítette ügyfeleit, hogy óriásit bukott az alap a tőzsdei zuhanás miatt. Bár az észak-amerikai tőkepiaci társaság a kiküldött levélben arról győzködi a befektetőket, hogy igyekeznek annyi ügyletet kötni, amelyek fedezik a hatalmas kiesést, szakértők szerint ennek az alapnak is “lőttek”.

A pénz- és tőkepiaci szaksajtó továbbra is arról ír, hogy a hétfői kereskedés pusztán korrekció volt, és a jövőben nem kell ekkora bedőlésre számítani. A fenti alapok pedig a hét eleji tőzsdei bezuhanás legnagyobb áldozatainak tekinthetőek.

Borítófotó: Maryvalery, Dreamstime.com

Ezek is érdekelhetnek

További anyagaink