Afgán migráns késelt Bécsben

Hírek
A rendőrség a tanúk kihallgatása és a térfigyelő kamerák felvételeinek tanulmányozása után egy 23 éves afgán férfit állított elő. Kihallgatása során bevallotta, hogy mindkét késelést ő követte el tegnap este 8 körül Bécsben.

A Nestroyplatz metrómegállónál történt az első ilyen támadás, amiben egy háromfős család szenvedett súlyos sérüléseket – erősítette meg a rendőrség. Az édesanya és 17 éves lánya ugyan súlyos sérüléseket szenvedtek, de már sikerült stabilizálni az állapotukat. A 67 éves édesapa, mialatt próbálta védeni családját, olyan életveszélyes sebeket szerzett, hogy még mindig az életéért küzdenek az orvosok.

Nem messze az első esettől egy 20 éves csecsen férfit késeltek meg, a kórházban sikerült az ő állapotát is stabilizálni. A rendőrség ezzel az esettel kapcsolatban állította elő az afgán férfit, aki azonban bevallotta, az első támadást is ő követte el.

Elmondása szerint brutális cselekedetének az volt a kiváltó oka, hogy rossz passzban volt az életkörülményei miatt. Kiderült az is, hogy saját drogos múltjáért vonta felelősségre a 20 éves csecsen áldozatot, aki a barátja volt. A rendőrség azt is megtudta tőle, hogy a bevándorlási válság során érkezett Ausztriába. 

A támadóról szemtanúk állították, hogy menekülés közben azt kiabálta: “Allah, Alllah”. A környéken a hatalmas rendőri jelenlét ellenére még mindig növekszik a bűnözés. Naponta több mint 100 rendőr teljesít szolgálatot, de még így is lehetséges volt fél óra eltéréssel két késeléses támadást is végrehajtani.

Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrégiben járt Bécsben, ahol megdöbbenve tapasztalta, mennyire ellepték a várost a bevándorlók. Nem tetszésének és félelmének hangot adva egy Facebook videóban mondta el véleményét. Ezt a videót egy rövid időre a Facebook ugyan levette, de már visszakerült a közösségi hálóra. Az osztrák kommentelők Lázár oldalára álltak és osztották véleményét, miszerint Bécs veszélybe került. Történt mindez a késelések előtt.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink