Adni jó: süteményvásárral segít a mozgássérült kárpátaljai férfin a Fidelitas

Hírek
Negyedik alkalommal hirdette meg a Fidelitas nemes kezdeményezését, a Fogjunk össze Kárpátaljáért!, mely egy jótékonysági adománygyűjtő akció.  

Az adománygyűjtés idei célja ezúttal Jakab Gábor, a születésétől kezdve mozgássérült fiatalember megsegítése. Gábor 29 éves, a közelgő tél miatt létfontosságú, hogy megfelelő mennyiségű tüzelője legyen.

 

Az adományokból a ház felújítását és egy fürdőszobát is építenénk neki, ami azért fontos, hogy továbbra is önállóan élhessen, ne kerüljön intézetbe.

Hack Angelika, a Fidelitas országos alelnöke kérdésünkre elmondta, több szervezet is süteményvásárral szeretne segíteni a kárpátaljai magyar férfin. Az Erzsébetvárosi Fidelitas is ily módon támogatja a mozgássérült fiatalember ügyét.

„A mézeskalácsokat egy fővárosi kisvállalkozót vesszük meg, támogatva őt is ezzel. Erzsébetvárosban a süteményvásár már bevett hagyomány” – mondta Hack Angelika lapunk kérdésére.

Az országos alelnök hozzátette, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ifjúsági tagozatának elnöke, Dobsa István gondoskodik arról, hogy jó helyre kerüljön az adomány. A tiszakeresztúri polgármester keresi meg azokat szervezeteket, iskolákat és magánszemélyeket, akiknél elkél a segítség, s Dobsa tolmácsolja ezt az anyaországi szervezetek felé.

Borítófotó: Fogjunk össze Kárpátaljáért/Facebook

Ezek is érdekelhetnek

További híreink